X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waarom winterbanden in de winter?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 10-12-2010
Auteur: Berto
In Duitsland en in enkele andere landen†zijn winterbanden in de winter al verplicht gesteld en wellicht zal het in Nederland in de toekomst ook verplicht worden. Winterbanden presteren beter dan een set zomerbanden of all season banden (4 seizoenen banden). Onder winterse omstandigheden hebben winterbanden meer grip op een droog en een nat wegdek bij lage temperaturen. Er is ook meer grip op sneeuw en ijs. Er zijn nog meer redenen waarom winterbanden beter†presteren en zullen in dit artikel uitgebreid aan bod komen.

Winterbandenweetjes

Winterbandenweetjes September is de maand dat het weer tijd wordt dat de zomerbanden plaats moeten maken voor een set winterbanden.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat beneden 7 Graden Celsius de soepelheid afneemt van zomerbanden. Het rubber wordt dan hard en daarom worden er dan winterbanden aangeraden. De grip op de weg moet onder alle weersomstandigheden tenslotte goed zijn.
Winterbanden presteren ook boven de 7 Graden Celsius beter maar er wordt afgeraden om in de zomer met winterbanden te rijden want zacht rubber slijt natuurlijk vele malen sneller.
Winterbanden hebben vaak ook een ander en dieper profiel. Vaak is het een lamellenprofiel. Het zachte rubber van de winterband laat een zaagtandvormige afdruk achter op de weg en heeft logischerwijs een betere grip dan een vrij vlakke of gladde autoband.
Winterbanden hebben ook grotere openingen en een andere structuur.
Een winterband is te herkennen aan een sneeuwvloksmbool en een M+S code aan de zijkant van de band. Ook hebben winterbanden standaard een code die aangeeft hoe hard er mag worden gereden met de auto. Deze code geeft de kwaliteit van de winterband aan. Deze codes zorgen dus ook voor verschillende prijsklasses.
Autobanden worden steeds verder doorontwikkeld en daardoor wordt het verschil tussen zomerbanden en winterbanden steeds groter.
Veel mensen denken dat all season banden even goed presteren dan winterbanden maar dat is niet waar. Eigenlijk zit een all season band qua prestaties tussen een zomerband en een winterband in.
Winterbanden worden meestal gekozen aan de hand van de maat van de autobanden die eronder zaten toen de auto werd afgeleverd. Kies voor de beste prestaties de winterband met de smalst mogelijke breedte al zijn er wel minimale eisen voor uw auto. Des te smaller de band des te meer druk er op de ondergrond is en dat heeft een betere grip op de weg tot gevolg.
Met name mensen die op wintersport gaan hebben belang bij winterbanden maar vergeet dan niet om ook sneeuwkettingen mee te nemen.

Reacties op dit artikel
Henk, 2010-12-10
( +2 )

Door de doorontwikkeling wordt het verschil juist steeds kleiner...
Verder heeft een goede normale band (zomerbanden bestaan niet) op nat wegdek een veel kortere remweg dan een winterband. Ook onder de 7 graden. Alleen een zeer goede winterband komt hierbij in de buurt. De enige omstandigheid waaronder winterbanden superieur zijn is met zachte sneeuw. Bij ijzel of aangevroren sneeuw presteert een winterband net zo slecht als een normale band. Aangezien het in ons land in de winter veel vaker regent dan sneeuwt, en er met sneeuw normaliter goed gestrooid wordt zijn winterbanden dus voornamelijk een slimme marketingtruc.
Roelie, 2010-12-11
( +1 )

Ook in Roemenie zijn winterbanden intussen verplicht. Voor personenauto's eigenlijk nog niet echt, maar de verzekeringsmaatschappijen hebben aangekondigd niet meer uit te betalen als een ongeval (mede) veroorzaakt is doordat de auto niet voorzien is winterbanden.
Knoest, 2010-12-11
( 0 )

Ik heb dit jaar voor het eerst winterbanden onder mijn wagen
Ik kan u vertellen dat het een wereld van verschil is.
Geen glijden bij het optrekken, bochten nemen geen problemen meer
Marketingtruc? DE zomerbanden slijten niet van liggen in de opslag......
Ok.. t kost wat tijd en energie om de wielen te wisselen
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl