X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Veilig op de fiets??

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Hetheksje Hetheksje Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Hetheksje
Datum: 27-01-2010
Auteur: Hetheksje
Als je dagelijks als verkeersdeelnemer over Neerlands wegen rijd zie je wat er allemaal mis is in ons prachtige kikkerlandje. En dan niet zozeer met het wegennet of de fietspaden, maar wel met de overige weggebruikers. Er zijn nog maar weinig mensen die zich houden aan de regels van de wegenverkeerswet, en dan ook nog zo fatsoenlijk zijn om rekening te houden met anderen. Ook op de fietspaden is het niet veel beter gesteld met normen en waarden.

Jeugd op de fiets

Iedere dag fiets ik naar en van mijn werk, zoín slordige acht kilometer per keer. Meestentijds over een fietspad dwars door het fraaie polderlandschap, maar ook een stukje dijkweg behoort tot mijn dagelijkse route, en een oversteek van een provinciale weg.
In de donkere dagen van het jaar fietst een overgroot deel van mijn medefietsers met ondeugdelijk licht. Oftewel helemaal geen verlichting, of, zoals bij veel jeugdige scooterrijders het geval is, verlichting dat recht vooruit de tegenligger vol in het gezicht schijnt en dus verblind. Ook fietst de schoolgaande jeugd graag met grote groepen samen naar school. Niks mis mee, maar ik wil ook graag over het fietspad naar mijn werk in plaats van via de naastgelegen berm omdat ze me daar induwen.
Ik zie ook niet in wat de lol is van het slopen onderweg. Zo worden vuilnisbakken die langs de weg staan in afwachting van de vuilniswagen onderuit getrapt waardoor de inhoud over straat komt te liggen. Ook schijnt het een sport te zijn van groepjes fietsers om de enkele schoolgaande fietser te bedreigen of van de fiets af te duwen als een soort machtsvertoon.

En dan ook nog....

In deze tijd van het jaar heb je als weggebruiker gelukkig minder last van een ander fietsfenomeen, de wielrenner. Die komen met het stijgen van de temperaturen in het voorjaar weer naar buiten. Zij wanen zich helemaal heer en meester van de vaderlandse wegen, ongeacht wat voor weg het dan ook betreft. Verwachten ook dat iedereen voor ze aan de kant gaat, en proberen dat vaak met roepen en schelden af te dwingen.
Veilig op de fiets gaat dus vaak geenszins op, en je vraagt je af of fietsen, behoudens dat de beweging goed is voor je fysieke gesteldheid, echt wel zo goed voor een mens is in de egocentrische en harde samenleving van vandaag.

Reacties op dit artikel
Sebasjo, 2010-01-27
( 0 )

Ik ga ook vaak op de fiets. Maar ik kan relaxt overal naartoe fietsen. Een rustige en relaxte route door de stad. Door de parkjes heen. Niet erg veel last van de jeugd. Misschien is dat het tijdstip. Voor mij is het dus een heel ander avontuur.
Benny55, 2010-01-28
( 0 )

Het blijft uitkijken. En in de auto is het al niet beter.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl