X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een goed motorpak

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Kaj86 Kaj86 Auteur op infoyo sinds
02 Maart 2009


Bekijk het profiel van Kaj86
Datum: 02-03-2009
Auteur: Kaj86
Een motorpak is je enige bescherming op de motor. Hoeveel je ook bezig bent met je eigen veiligheid een ongeluk is zo gebeurt. Of het nou je eigen schuld is of die van een ander, op de motor ben je gewoon extra kwetsbaar. Om te zorgen dat je een ongeluk kan overleven zonder al te veel verwondingen is een motorpak essentieel. Op de markt zijn er enorm veel soorten pakken denk bijvoorbeeld aan een lerenpak of een pak van textiel. Maar hoe weet je dat een motorpak goed is?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goed motorpak

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goed motorpak

De kraag van je jas moet goed verstelbaar zijn zodat het goed kan aansluiten op je hals. Tochtkieren zijn dus uit den boze.

Een jas kan meerdere zakken hebben. Het aantal is niet echt van belang, wat wel van belang is is dat je zakken een waterdichte voering heeft. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een flap die goed afsluit.

De sluiting aan de voorkant van je jas moet waterdicht zijn. Dit kan wederom met flappen of een tweede rits zijn.

De aansluiting van je jas en je handschoenen moeten ook goed zijn. Zo moet je je jas ver genoeg over je handschoenen kunnen schuiven en dichtmaken. Uiteraard moet dit ook andersom kunnen.

De broek is uiteraard net zo belangrijk als je jas. Bij de aanschaf van een broek zit helaas een addertje onder het gras. Op het moment dat je een broek aan het passen bent en deze prima zit kan het zomaar gebeuren dat je voor het eerst op je motor gaat zitten en je broekspijpen 10 a 15 centimeter te kort zijn. Let dus op pas je broek altijd zittend op een motor.


Glijpartijen

Na onderzoek is gebleken dat een leren motorpak je het beste kan helpen bij glijpartijen.
Leer is erg stijf en slijtvast, tevens helpt een leren pak de warmte die je opwekt bij een schuifpartij niet door te zetten op je benen. Maar let wel op: uitsluitend leer van minimaal 1,2 millimeter dik en dubbel gestikt is goed. Mocht het gebeuren dat je komt te vallen precies op de naad van een enkel gestikt pak dan heeft de bedoelde werking van zoín pak geen enkele werking meer.

Kou

De kou is ook een belangrijke factor voor het uitzoeken van een goed motorpak.
Misschien herken je het nog wel dat je vroeg op de fiets zat naar school in de winterperiode. Je proberen te remmen maar dat lukte niet omdat je handen te stijf waren. Dit zelfde is het geval op de motor. Een goed motorpak is voorzien van meerdere lagen om de warmte vast te houden. Heb je het koud en begin je je vervelend te voelen dan zit een ongeluk in een vele grotere hoek.

Reacties op dit artikel
Dolf, 2010-11-04
( 0 )

Goeie teXt! En voor de doorrijders- en de Elefantentreffers onder ons: om warm te blijven bij sub zero temperaturen is de Husky overall ideaal. En niet eens duur. Mensen reageren soms alleen wat schrikkerig bij tankstations en stops omdat het ding je zo breed maakt als een anobool getunede Hulk
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl