X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


OV-chipkaart, geformaliseerde oplichting

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van bernardo bernardo Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van bernardo
Datum: 08-06-2010
Auteur: Bernardo
In Rotterdam kun je alleen met de OV-chipkaart reizen. Erg handig als je niet dagelijks met het openbaar vervoer reist, maar niet heus! Daarnaast verdienen ze lekker aan je zonder dat je een meter reist. Lees een ervaring met de RET, de vervoerder in Rotterdam e.o.

Geldklopperij

Vorige week woensdag de anonieme OV-card van mijn vrouw geleend. Kom bij het poortje: "ongeldige kaart" zegt het apparaat. De tolpoort blijft gesloten. Vervolgens naar de automaat, er staat nog ruim 19 euro op. Saldo genoeg dus. Lees echter ook dat de kaart al is vervallen. Dat is handig. Er staat geen vervaldatum op de kaart en je wordt door de RET niet actief op de hoogte gehouden. Achteraf lees je op de website dat kaarten na 5 jaar vervallen.

Ik koop dan maar een kaartje voor twee metroritten. Kijk op de bon en zie ruim 12 euro staan. Bij navraag op metrostation Coolhaven blijk ik een anonieme kaart te hebben. Kosten 7,50 euro. Maar ik kan het slado van de oude kaart op metrostation Beurs laten bijschrijven op de nieuwe kaart. Lekker handig, eerst naar Beurs waar ik niet moet zijn. Op de website lees ik trouwens dat je het saldo van vervallen kaarten niet kan laten overschrijven. Nu moet mijn vrouw mijn kaart gebruiken of zij ,oet zelf een nieuwe kaart aanschaffen. Ze moet dan naar metyrostation Beurs om een formulier in te leveren om het geld terug te krijgen. Kost wel weer 2,50 euro.

Behalve de klantonvriendelijke benadering kost dit geintje 10 euro. Stelletje zakkenvullers zijn het. Zal ik het ook maar niet hebben over de strippenkaart die ik weg kan mieteren. Hoe maak je het openbaar vervoer populair. Niet zo dus. Stap voortaan lekker weer in mijn auto. Die brengt mij zonder verrassingen van deur tot deur.

Reacties op dit artikel
Bart, 2010-06-08
( +1 )

Helemaal mee eens!
Hacker, 2010-06-09
( +1 )

Gewoon hacken die zooi
Sylvia, 2010-06-09
( +1 )

Ik ben het er helemaal mee eens. Stelletje oplichters! Noemen ze dat nou vanuit de politiek het openbaar vervoer stimuleren.
Sebasjo, 2010-06-09
( +1 )

De SP geeft je de mogelijkheid om daar je klachten over te uiten. Zij zijn bezig met een zwartboek over de OV Chipkaart
Realist, 2010-06-11
( 0 )

Als je het gewoon een beetje had bijgehouden, dan had je kunnen weten dat die kaart zou vervallen. Strippenkaarten verliepen trouwens sneller, die verloren hun geldigheid na 2 jaar. Mensen, niet zeiken maar denken!
G√ľnther, 2010-06-11
( 0 )

@ Realist; wat een larie. Die geldigheidsduur bij de strippenkaart was vanwege het feit dat de prijzen anders niet eenvoudig tussentijds verhoogd kunnen worden. Met de OV-Chipkaart wel; en geloof me, dat gaat ook ongelooflijk veel gebeuren. De prijzen exploderen nu al bij invoering ondanks duidelijke beloftes. Over een jaar mag iedere vervoersregio onbeperkt verhogen. OV-Chipkaart wordt een vrijkaart voor asociale prijzen.
Jagoda, 2010-10-26
( 0 )

5 KEER HEB IK NIEUWE CARD VAN 2,60 GEKOCHT -IN -GECHECKED 3 -a 4 stations gereden en
uitgechecked en kon ik niet meer overstappen.!!

Ov is zeker geen verbetering - het is oplichting!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl