X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Meteen gestraft of niet

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Puurkees Puurkees Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Puurkees
Datum: 22-02-2010
Auteur: Puurkees
Rijdend over de snelweg maak je heel wat mee, je bent niet alleen, dat wordt je al snel duidelijk. Zou ook eenzaam zijn als je alleen over die zwarte baan moet razen, echter het geeft je dan ook de gelegenheid om eens een keer ontspannen op de weg te rijden.

Dat het niet kan met al mijn medemensen op de weg mag duidelijk zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje en al kan je dan rijden als de beste, je hoeft het niet zelf te doen. In het verleden heb ik wel eens geschreven over een ritje over de snelweg en daar mijn bevindingen over geschreven. Intussen zit ik mijn personenwagen zo’n 1500 kilometer per week op de weg en dan zijn er toch dingen die wel heel erg opvallen. Soms slaat de angst om je hart toe en voel je je bloed koken. Ik rijd ‘’s morgens al vroeg weg, op dit moment in het donker en dan begin het al meteen als ik over de provinciale weg naar de snelweg rijdt. Groot licht in de spiegel en groot licht van voren. Hallo, ik ben niet blind hoor en ik weet zelf de weg ook wel. Zonnebril helpt niet, want dan zie je helemaal niets. Mijn licht springt op groen en toch wacht ik nog even, want je weet dat al het verkeer op de andere weg niet eens wil stoppen voor het rode licht die voor hen brandt. Na 30 seconden optrekken en veilig op weg. Eenmaal op de snelweg achter een vrachtwagen die door zijn zware last bijna niet op snelheid kan komen dus achter die bak invoegen op de snelweg, er achter blijven tot ie voldoende snelheid heeft en ik ook om hem daarna in te halen. Vrachtwagenchauffeurs blijf ik respect voor hebben. Zij zorgen ervoor dat al hetgeen andere nodig hebben daar komt waar het nodig is. Ze moeten hetzelfde doorstaan op de weg als ik met één voordeel dat zij groot en gewichtig zijn en dat kan ik met mijn Fiat Punto niet zo zeggen, daar rij je zo overheen. Maar goed eenmaal voorbij de vrachtwagen moet ik links blijven rijden, om de andere vrachtcombinaties in te halen. Zie ik ineens knipperende koplampen in mijn spiegel, waarschijnlijk eentje die haast heeft. Kijk op mijn kilometertellen en zie dat ik toch 120 km per uur rijdt, harder mag ik hier niet. De knipperende lichten zie ik niet meer, alleen een flauw schijnsel onderuit mijn raam. Oef, die zit recht op mijn trekhaak, lijkt wel. Een claxon, weer geknipper, de wagen achter mij komt wat meer naar links, zet zijn knipperlampen aan om aan te duiden dat hij of zij voorbij wilt. Kan echter niet naar rechts want ik kan niet tussen de vrachtwagens komen, die rijden daarvoor iets te dicht op elkaar en ik moet er nog zes in halen van de twaalf, dus ik ben al op de helft.
Zal ik gas geven, nee, je mag niet harder dan 120 km per uur, dus maar gewoon door rijden. De wagen achter mij wordt agressiever en zijn koplampen knipperen nog sneller dan gewoon. Kijk in mijn spiegel of er niet een blauw licht boven draait, maar dat is het niet het geval. Dus ik belemmer geen noodsituatie. Door rijden dan maar, nog drie van deze grote jongens en ik kan naar rechts. Achter mij heeft steeds minder tijd zo te zien, neemt nu even afstand om dan steeds weer snel gas te geven en hard op mijn bumper te remmen. Eindelijk de grote jongens voorbij, even in de spiegel kijken en dan naar rechts. Groot gebrom links van me. Een grote bus met reclame gaat me voorbij, moet ineens boven op de rem. De opgeschilderde wagen snijdt me en stuurt mij richting vluchtheuvel. Wil zijn nummerplaat noteren maar is er al vandoor. Sta nu even stil van de schrik te bekomen op de vluchtstrook.
Kijken in mijn spiegel, al die vrachtwagens gaan me weer voorbij, zie dat er weer vier hebben aangesloten. Er is ruimte ik kan mijn weg vervolgen. Blijf er nu maar achter, moet toch zo over naar een andere snelweg. Overgaand naar de andere snelweg zie ik een rij auto’s staan met alarmlichten, er is een ongeluk gebeurd. Rij er langzaam voorbij. Zie dat de opgeschilderde bak op zijn kant ligt. Als hij of zij het maar goed heeft afgebracht, dit wens je toch niemand.
Ben weer op weg naar mijn eigen doel en zal dat ook zonder brokken bereiken. Jammer dat asociaal gedrag op de weg soms ook gestraft wordt op zo’n manier. Kan er niet mee lachen, had eerlijk gezegd wel een binnenpretje. Alles gedaan om op te kunnen schieten en nu is ie nog te laat omdat ie op zijn zij ligt.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl