X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het mobieltje in de file

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 22-03-2010
Auteur: Sjax
Het mobieltje heeft naast het bellen en sms-en nog vele andere functies. Weet je al hoe deze functie werkt? Lees verder en doe mee.

De file

Nederland is een klein, drukbevolkt gebied. De Randstad is nog kleiner en nog drukbevolkter. Hier staan dan ook de meeste files.
Deze files worden geregistreerd door meetlussen die in het asfalt zitten. Daalt de snelheid van het verkeer dan geven de meetlussen dit door aan de matrixborden boven de snelweg. Deze geven dan een adviessnelheid door aan de weggebruikers in de hoop een stilstaande file te voorkomen. De gegevens van de lussen gaan ook naar de wegbeheerder (rijkswaterstaat) die dan een filebericht kan uitdoen naar de media.

Op wegen zonder meetlussen is de weggebruiker afhankelijk van hulpdiensten zoals politie en wegenwacht of van filerijders die een eventuele file doorbellen. Ook zijn er langs de weg benzinepompen ed die de files doorbellen.

Het mobieltje

De verkeersinformatiedienst (VID) zet nu bluetooth in om informatie te krijgen over files in Nederland. Er zijn meetkasten in lantaarns of portalen met verkeersborden eraan geplaatst. Deze kasten pikken de unieke bluetooth signalen van de verschillende mobieltjes op. Het signaal wordt een paar kilometer verderop weer opgepikt. De verkeersinformatiedienst kan dan berekenen hoe lang het mobieltje over de afstand heeft gedaan.
Ongeveer 40% van de automobilisten zendt bluetooth signalen uit met zijn of haar mobieltje.
De meeste hiervan zullen niet op de hoogte zijn van deze praktijken.
De VID zegt dat er geen inbreuk wordt gemaakt op de privacy van de weggebruiker en dat het signaal niet wordt gebruikt voor andere zaken zoals bijvoorbeeld een boete voor te hard rijden.

Waarom deze methode?

Tegenwoordig wordt er steeds meer gesproken over de vertragingstijd die de file de weggebruiker oplevert.Het aantal kilometers zegt hier immers niks over, omdat de ene file van 5 kilometer voor veel meer oponthoud zorgt dan de andere.
Het is dus prettig als je weet hoelang je in de file staat. Dan kun je dat met je mobieltje doorgeven aan diegene naar wie je op weg bent.

De VID heeft de bluetooth meetmethode al stilzwijgend ingevoerd rondom Almere.

De VID verzorgt de filemeldingen voor de regionale radiozenders en de commerciele zenders als Veronica, RTL,Q-music en slam fm.

De ANWB verzorgt de filmeldingen voor de publieke omroep en voor BNN.
Ik weet niet of zij ook al gebruik maken van deze nieuwe methode.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl