X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Auto versus de wereld

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 26-03-2010
Auteur: Normyo
Als mensen de wereld net zogoed zouden behandelen als hun auto, dan zouden we nu niet zoveel problemen hebben. Eigenlijk is het opmerkelijk dat de mens het vermogen bezit om het ene voorwerp te behandelen alsof het een kwetsbaar kind en tegelijkertijd een ander voorwerp te behandelen alsof het onkwetsbaar is.

De auto

Sinds we allemaal auto kunnen rijden en kopen lijkt het wel alsof de auto een speciale plaats inneemt in het leven van veel mensen. We behandelen het ding alsof het pijn kan leiden. We proberen hem van uiterlijk te veranderen, zodat hij meer lijkt op wat wij leuk vinden. We gebruiken hem om geld te gaan verdienen. We rijden er kilometers mee om onszelf plezier te bezorgen. We maken hem iedere week schoon van binnen en buiten. We laten hem onderhouden door experts als hij kuren vertoont. We doen er alles aan om hem zijn waarde te laten behouden. We zijn volkomen van slag als hij net nieuw zijn eerste kras heeft. We vinden het verschrikkelijk als hij beschadigd raakt. We willen iedere zoveel jaar een nieuwe kopen om te kunnen genieten van het nieuwe. We worden boos als er voor ons gevoel misbruik gemaakt wordt van onze auto en ons. We vinden dat we dankzij de auto vrij zijn en kunnen doen wat we willen. We willen dat ons de mogelijkheid geboden wordt om overal te komen met onze auto.

De wereld

Als we de wereld net zo zouden behandelen als we onze auto's behandelen, dan zou de wereld er heel anders uitzien. Als we onze buren net zo zouden behandelen als onze auto's dan zouden we in de een hemel leven.

Het verbazingwekkende is echter dat we dus wel het vermogen bezitten om iets anders dan onszelf te behandelen als iets bijzonders en speciaals. Iets dat een bijzonde en speciale behandeling vraagt. De vaardigheid is aanwezig. Maar waarom kunnen we dan onze medemens niet op dezelfde manier behandelen.

In plaats van onze medemens te behandelen zoals we onze auto's behandelen, behandelen we ze alsof ze afval zijn. Ze moeten toch vooral niet met hun auto in de weg rijden. Ze moeten maar even wachten met oversteken als wij er met onze auto aankomen. Ze moeten beter uitkijken als wij onze auto willen parkeren. Ze moeten ons voorrang geven als ze met hun fiets rechtdoor willen en wij willen afslaan. We stoppen alleen maar voor die fietser, omdat ze zo'n lelijke deuk in de zijkant van onze auto veroorzaken als ze tegen ons oprijden.

Maar wat is dat toch dat onze auto belangrijker is dan de wereld. Je zou toch verwachten dat de mens rationeel genoeg is om te begrijpen dat er zonder een wereld geen auto is. Terwijl er zonder de auto wel een wereld is. Maar blijkbaar hebben we een sterkere emotionele band met de auto dan met de wereld. Maar ja dan blijken we altijd een sterkere emotionele band te hebben met dingen die we zelf hebben gekocht dan met dingen die we gekregen hebben. Hoewel die speciale ketting van onze vriend of die mooie brief van onze vriendin natuurlijk ook speciaal zijn. Misschien moeten we onze kinderen wel anders gaan opvoeden. Misschien moeten we ze letterlijk het beheer over de aarde gaan geven in plaats van toevallig. Want dat we instaat zijn om dingen goed te behandelen blijkt alleen al uit het feit hoe we met onze auto's omgaan.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl