X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een ritje naar Eindhoven

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Puurkees Puurkees Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Puurkees
Datum: 11-09-2008
Auteur: Puurkees
En dan weet je ineens dat je weer deel uitmaakt van het drukke verkeer in Nederland. Rijdend van Waalwijk naar Eindhoven via s Hertogenbosch maak je op de weg toch al wat mee.

Agressie

Agressie

Natuurlijk we willen allemaal daar komen waar we willen zijn en zo met mij ook andere bestuurders van voertuigen. Goed opletten wordt er altijd gezegd en ja dat heb ik dan ook deze morgen heel goed gedaan. Van irritatie tot hard gelach was het resultaat. Je maakt wat mee op de weg en je ziet nog veel ook. Met een snelheid van 100 kilometer per uur, ik heb altijd alle tijd, ga ik over de A59 richting 's Hertogenbosch. Bij het opkomen van deze Rijksweg bij Waalwijk de eerste irritatie. Er rijdt een vrachtwagen naast me met een snelheid van 85 kilometer per uur en daarvoor een rij personenauto's die mij geen invoegmogelijkheden hadden kunnen geven. Afremmen dus en dan achter deze grote reus invoegen. Net op het moment dat je dat wil doen gaat er achter je een bestelbus vanuit de invoegstrook de weg op geeft gas en gaat pal achter de vrachtcombinatie rijden. Nog meer op de rem, tot drie keer toe voordat ik de snelweg op kon met een snelheid van 75 kilometer per uur. Na een paar kilometer de mogelijkheid om achter de rij uit te komen en me op kunnen voeren naar mijn snelheid van 100 kilometer. Moet intussen een viertal vrachtauto's in gaan halen dus gaat even duren. Die zelfde gedachte had ook de bestuurder achter mij, want deze begon met zijn lichten te seinen om mij harder te laten rijden. Ik niet rij nooit harder dan 100, spaart mij benzine uit. Uiteindelijk kan ik weer naar rechts en de achterliggende bestuurder komt naast me rijden, kijkt me aan, maakt met zijn handen een gebaar alsof ik getikt ben, ik haal mijn schouders op en hij zijn middelvinger omhoog. Nu heb ik voor dit soort gasten altijd een rolletje verband in de auto en steekt deze naar hem omhoog. Bestuurder geeft gas en snijdt me zodat ik even mijn stuur om moest gooien. Agressie, ach, soms lok je het uit. Of niet soms?

En dan slaan we af

We rijden door en naderen verkeersplein Empel. Afremmen daar, want het staat twee kilometer stil voor de afslag naar Eindhoven. Ga achter een golfje staan en ga maar met de stroom mee. Niks aan de hand, denk je, was wel anders. Bijna ben je dan bij de afslag komt er weer zo'n bestelbus naast je en die wil ook naar Eindhoven en wel voor mij. Met de neus van haar bus half in mijn auto wringt zij zich naar rechts, alsof ze mij even via de vangrail van de weg af wil zetten. Rij pas een nieuwe auto dus dan maar op de rem. Heer zoals ik ben laat haar voor. Trapt ze op de rem, en blijft een tijdje stilstaan. Een zee van ruimte voor haar. Na een tijdje geeft ze gas, gelukkig dacht ik. Was al bang dat ze uit zou stappen. Ja, je weet het niet meer op de dag van vandaag. Uiteindelijk hebben we dan de A2 bereikt en tuf ik weer vrolijk verder naar mijn doel. Inhalen, afremmen, gas geven, 20 kilomter lang om bij afslag Best er weer af te gaan. Mijn doel lag in Acht. Onderweg wat bestuurders bekeken. De een met een vinger in zijn neus, de ander etend, telefonerend, drinkend en met de handend dansend. De een met een rechte rug achter het stuur en de wat oudere bestuurders onder ons met bijna hun gezicht op het stuur. Kinderen die naar je zwaaien of hun middelvinger willen laten zien dat ze die hebben. Er valt heel wat te beleven op de weg als je je ogen goed de kost geeft. Heb wel complimenten voor de vrachtwagenbestuurders, zij moeten dit ieder dag als ze op de weg zitten meemaken. En zij kijken dan alles nog van bovenaf. Buiten dat ik een vrouw heb gezien die haar bustehouder recht aan het trekken was bij de stoplichten zie ik niet veel. Wie weet wat zij nog zien. Het is mooi op de Nederlandse snelweg. Mag wel wat minder drukker, echter het volgens mij nog de enige plaats om je tot besef te krijgen dat je echt niet alleen op de wereld bent.

Reacties op dit artikel
Amy, 2014-09-22
( 0 )

Heerlijk om jou verhalen te lezen Kees, alsof ik er zelf bij ben....

Liefs en een knuff
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl