X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Elefterios Venizelos, vliegveld Athene

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+12
  Goed artikel ( +13 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Changy Changy Auteur op infoyo sinds
20 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Changy
Datum: 14-04-2009
Auteur: Changy
Sinds het voorjaar van 2001 is het nieuwe internationale vliegveld van Athene in gebruik. De naam van het vliegveld is Elefterios Venizelos, genoemd naar een belangrijke Griekse politicus.

Bereikbaarheid

Het vliegveld ligt ongeveer 20 kilometer van het centrum van Athene, in oostelijke richting. Met de auto is het goed berijkbaar via de nieuwe tolweg die in 2004 is aangelegd en u om het stadscentrum leidt. De parkeermogelijkheden, zowel voor lang als kort parkeren zijn makkelijk toegankelijk en niet te duur. Met het openbaar vervoer kunt u de trein (proastiakos), de metro (blauwe lijn) of de bus (airport express) nemen.

Details

Elefterios Venizelos Airport heeft twee start-landingsbanen van circa 4 kilometer en de meeste grote internationale luchtvaartmaatschappijen hebben Athene als bestemming. Het vliegveld is goedgekeurd voor landing en vertrek van de grootste jumbojet, de Airbus A380.

In het vliegveld vindt u twee terminals, waarin alle fasciliteiten aanwezig zijn: banken, winkels, restaurants, bussiness centra, VIP lounges, gratis internet computers, relax mogelijkheden, dokter, informatie punten, etc. Via een draadloze connectie kunt u 45 minuten gratis on-line met uw laptop. Het is een duidelijk en goed georganiseerd vliegveld waar u makkelijk uw weg vindt. In zowel 2005 en 2006 kreeg Athens Airport de Skytrax prijs als beste Zuid Europese vliegveld.

Op het moment reizen jaarlijks rond de 16 miljoen passagiers via Athens Airport. Er liggen al uitbreidingsplannen op tafel om dit stapsgewijs te verhogen tot 50 miljoen reizigers per jaar.

Vluchten

De IATA code voor Athene is ATH. Er worden direkte vluchten uitgevoerd naar de meeste grote Europese vliegvelden. Ook zijn er rechtstreekse verbindingen met New York, Kaapstad, Johannesburg, Toronto en Montreal. Verder is Athene het connectiepunt voor de Griekse eilanden. Vele binnenlandse vluchten met Olympic Airlines, Aegean Airlines en Athenian Airways brengen u snel op uw vakantiebestemming.

Voor Nederland (Amsterdam) zijn er dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten uitgevoerd door KLM en Olympic Airlines. Vanuit Belgie (Zaventum) worden er elke dag vluchten verzorgd door Olympic Airlines en Brussels Airlines.

Reacties op dit artikel
Monique, 2009-06-03
( 0 )

Is het u bekend of er ook hotels op dit vliegveld te vinden zijn en zo welke, we komen om 00.50 uur aan op het vliegveld en willen dan eerst ergens even wat slapen vandaar mijn vraag.
Changy, 2009-06-03
( 0 )

Op het vliegveld is alleen het Sofitel Hotel, en dat is erg duur. Met de taxi is het op nachttarief tussen de 40 en 70 Euro (afhankelijk van de exacte locatie) naar het centrum van Athene. Daar zijn Hotels in alle prijsklasses te vinden. Stuur me gerust een prive berichtje, dan kan ik gedetailleerde informatie geven.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl