X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Low cost vliegen - voor enkele tientjes naar Europa!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van tombee tombee Auteur op infoyo sinds
06 December 2009


Bekijk het profiel van tombee
Datum: 15-12-2009
Auteur: Tombee
Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om naar een groot deel van Europa te vliegen voor slechts enkele tientjes? Ik wist het ook niet toen een jaar of drie geleden een vriend van me vertelde dat we voor 70 euro heen en weer konden vliegen naar Stockholm. Inmiddels ben ik diverse malen een weekend weg geweest, voor prijzen van soms nog geen 10 euro per enkele reis. Om jou ook op weg te helpen†volgt hier wat meer uitleg over low-cost Airlines.

Hier moet je op letten

Vliegen met een low cost maatschappij is ideaal wanneer je niets meer wilt dan van A naar B vliegen. Ze bieden goedkope tickets aan, maar verwachten dat je bijbetaald voor elke vorm van luxe. Zo kan er aan boord eten en drinken worden gekocht en moet worden betaald voor het inchecken van bagage. Dit laatste kost vaak meer dan het vliegticket zelf! Ook bieden de meeste Airlines services zoals als eerste aan boord van het vliegtuig gaan. Dit kan een voordeel zijn voor grotere groepen, aangezien vrijwel alle maatschappijen werken volgens het free-seeting concept. Net als in een trein of bus kan iedereen gaan zitten waar hij of zij wilt. Dit heeft als nadeel dat wanneer je als laatste aan boord gaat je wellicht niet bij je reisgezelschap kan zitten.

Een belangrijk punt van attentie is tevens dat de prijs voor een ticket, zelfs wanneer je geen bagage incheckt of andere luxes wenst, uiteindelijk hoger uitvalt dan aangegeven. Dit heeft als reden dat er meestal een vergoeding wordt gevraagd voor het afronden van de betaling. De hoogte van deze vergoeding kan afhangen van de betalingsmethode.

Ook is het zaak te vermelden dat low cost maatschappijen vaak vliegen naar vliegvelden die verder van een stad liggen dan het grote vliegveld dat een stad heeft. Zo zal er vaak nog betaald moeten worden voor een bus- of taxirit naar de stad zelf.

Tenslotte geldt ook bij low cost airlines dat je het beste op tijd kunt boeken. De goedkoopste stoelen zijn de eerste die geboekt worden. Zo kun je 20 euro retour betalen wanneer je 3 maanden van tevoren boekt, terwijl diezelfde stoelen een paar dagen van tevoren misschien wel 200 euro kosten.

Mocht je geÔnteresseerd zijn een keer goedkoop meer van Europa te zien, is het de moeite waard te kijken naar de volgende maatschappijen;

Enkele airlines

Ryanair
-Vliegt in heel Europa
-Laagste prijzen!
-In Nederland vanaf Eindhoven en Maastricht. Dusseldorf Weeze vormt een mooi en goedkoop alternatief wanneer je een auto bezit.

Wizzair
-De grootste maatschappij van centraal en oost-europa.
-Lage prijzen.
-In Nederland vanaf Eindhoven.

Easyjet
-Vliegt in een groot deel van Europa
-Redelijke prijzen wanneer je op tijd boekt.
-Vliegt vanaf Amsterdam

Vanuit steden in Duitsland (onder meer Dortmund en Dusseldorf) vliegen daarnaast onder meer germanwings en air berlin naar een groot deel van Europa voor redelijke prijzen. Ook op deze vliegvelden vliegen ryanair, wizzair en easyjet.

Transavia is de enige Nederlandse low cost maatschappij. Echter in praktijk liggen de prijzen van Transavia vaak hoger dan die van concurrenten terwijl de service niet op een veel hoger niveau ligt. Wel vliegt Transavia in grotere mate op de grotere vliegvelden en tevens vanaf Schiphol.

Reacties op dit artikel
Niels hager, 2010-01-25
( 0 )

Interessant artikel. Ryanair is inderdaad echt spotgoedkoop, vraag me soms gewoon af: "Verdienen ze er nog wel wat aan?"
Roelie de jong, 2010-12-11
( 0 )

Het voorgaande klopt allemaal en ik vlieg dan ook al jaren voordelig tussen Roemeni√ę en Duitsland. Hierbij nog een paar tips.

* De regels wisselen nog al eens, bijvoorbeeld voor wat betreft het inchecken of de hoeveelheid bagage. Kijk dus in de periode tussen boeken en vliegen zo af en toe op de website.

* Omdat je vaak extra betaalt voor elk stuk bagage is het éen goed idee bij bijvoorbeeld een weekendtrip met 2 personen alle incheckbagage in één koffer te doen.


* Bij een aantal maatschappijen kun je na de booking nog veranderingen aanbrengen in bijv. de hoeveelheid bagage via het internet. Dat is veel voordeliger als op het vliegveld bijbetalen. Bekijk ook de mogelijkheid om eventueel een pakket met een pakketdienst of past te versturen. Dat is soms veel voordeliger en gesleep.

*Inchecken kan vaak via de computer en is dan gratis.

* Vroeg bij de gate gaan staan betekent kosteloos als een van de eerste instappen.

* Let goed op de voorwaarden die aan handbagage gesteld worden qua aantal stuks en afmeting. Sommige maatschappijen handhaven die heel strikt en dat kan je op problemen en bijbetaling op de luchthaven komen te staan.
Tombee, 2010-12-11
( 0 )

Goede toevoegingen! Alleen betekend als eerste bij de gate staan ook vaak als een van de laatste instappen omdat je dan als laatste de bus uit kan. In mijn ervaring kan het nooit kwaad om als een van de laatste de bus in te gaan, mits je met de bus naar het vliegtuig gaat natuurlijk.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl