X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Auto en vervoer" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Schiphol kampt met ganzenprobleem van 2,5 miljoen euro

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 26-08-2010
Auteur: Francois580
De verantwoordelijken van de luchthaven van Schiphol en ganzen, ze zullen wellicht nooit goede vrienden worden. Begrijpelijk wanneer men weet dat men er steeds meer en meer last heeft van grote vogels, in hoofdzaak ganzen. Volwassen ganzen wegen al vlug ruim drie kilo en komen meer en meer in vliegtuigmoren terecht, waar ze voor miljoenen euros schade veroorzaken. De leiding van de luchthaven doet er alles aan om het ganzenprobleem terug te dringen, voorlopig zonder veel resultaat, integendeel. Het groeiend ganzenprobleem kost Schiphol nu al 2,5 miljoen euro per jaar.

Ganzen zorgen voor noodlandingen

Een opmerkelijke vaststelling bij dit alles: terwijl de problemen met ganzen de voorbije jaren op de andere Nederlandse luchthavens sterk daalde, neemt het probleem op Schiphol van jaar tot jaar toe. Vorig jaar noteerde men er maar liefst bijna driehonderd "bordstrikes", of gemiddeld één botsing met ganzen per dag, een verdubbeling in één jaar tijd en er lijkt geen beterschap op komst, wel integendeel. Aleen al deze zomer dwongen ganzen de piloten op Schiphol tot maar liefst drie noodlandingen. Dat was deze week nog het geval met een vliegtuig uit de Arke-vloot , een populaire touroperator.
De leiding van de pilotenvakbond VNV nemen deze jongste evolutie bijzonder ernstig én waarschuwen.
"Er dringen zich nu ingrijpende maatregelen op, voor die vogels ernstige ongevallen veroorzaken", zo zeggen de vakbondsmensen. 

Vuurwerk en valken

De leiding van deze Nederlandse luchthaven doet er nochtans alles aan om het groeiend ganzenprobleem definitief de kop in te drukken.  Zo probeert men met vuurwerk en met valken de ganzen te verjagen, tevergeefs. De ganzen zijn niet uit hun lood te slaan en keren steeds terug.
Nu werkt men aan een nieuw systeem en hoopt men binnenkort definitief van de ganzenplaag verlost te zijn.
Zo experimenteert men nu al enige tijd met speciale laserstralen die 's nachts, om de twee minuten en dit gedurende een korte tijdspanne, over de volle lengte van de landingsbaan schijnt. Op deze manier hoopt men de ganzen definitief te kunnen verjagen. Men gaat de komende maanden ook proberen, met de hulp van radars, de vlucht van de ganzen in kaart te kunnen brengen. Men hoopt op die manier ook sneller é  efficiënter te kunnen ingrijpen.

Klimaatverandering

Volgens ingewijden is de toename van het aantal ganzen op Schiphol het rechtstreekse gevolg van het veranderdende klimaat. Deze Nederlandse luchthaven ligt immers midden de polders en daar voelen zich deze vogels bijzonder goed thuis.
Vogels zijn echter niet uitsluitend een probleem op Schiphol. Ook in het Belgische Zaventem  heeft men regelmatig last van "birdstrikes" af te rekenen. Vorig jaar telde men er 137, of zo'n zes per tienduizend vliegtuigbewegingen. Dat cijfer ligt iets lager dan op Schiphol, waar men zeven problemen met ganzen per tienduizend vluchten noteert.
Op Zaventem zijn de problemen echter minder groot, omdat ze daar met kleinere vogels af te rekenen krijgen. Die probeert men er op de meer klassieke manieren te verjagen, zoals met  sterke geluidssignalen en met knal-en/of fluitpatronen. Men haalt er tijdig ook hoge struiken weg, zodat de vogels er zich moeilijker kunnen "nestelen".

Reacties op dit artikel
Har, 2010-09-02
( 0 )

Al ze mij een tiende deel van dat bedrag geven weet ik een oplossing die nog niet
de helft kost van 2,5 miljoen. Tel 0715018936
Bakker, 2010-11-29
( 0 )

Dat het aantal ganzen sterk moet worden teruggebracht, daar zal iedereen het over eens zijn. Of afschot daarbij de beste methode is, daarover wordt verschillend gedacht.
In het voorjaar als de ganzenpaartjes zich van de groep afzonderen om ergens een nestje te beginnen zijn de vogels zeer eenvoudig te vangen of te schieten. Dit klinkt heel bruut maar het scheelt 7 tot 9 ganzen in de zomer die minder gevangen en vergast of geschoten moeten worden. Wij doen dit al jaren met succes. Kijk eens op dierplaag.nl
Albert zondringa, 2011-10-21
( 0 )

Geachte
Bijdeze wil graag helpen met oplossing , ganzen vangen en exporteren direct, heb contact met katar en libie ,,
1- mensen moten eten
2- ganzen niet vergassen
graag met wie kan contacten....
hoogachtend
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl